Muhammed Salih ÇINAR

Muhammed Salih ÇINAR

Haydi Burdan Bak

Okullarda Açılan Kurslar Ne Zaman “Yetiştirme Ve Destekleme “ Olur

18 Eylül 2015 - 02:06

Okullarda Açılan Kurslar Ne Zaman “Yetiştirme Ve Destekleme “ Olur

Okullar açıldı açılacak derken önümüzde büyük bir problemler harmanı olarak duran okullarda açılacak olan kurslar var.
1 Eylül itibarı ile dersaneleri fiilen bitiren MEB, hem aileleri maddi külfetten kurtarma hem de fırsat eşitliği ilkesi gereği  okulların imkanlarınca “Yetiştirme ve Destekleme Kursları” açma planlarının neredeyse sonuna geldi.
Kurslarda öğretmen ve öğrencilere rehberlik edecek bilgi ve doküman kaynağı olacak bir kaynak da sunulmaktadır.  Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü'nün http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar/  adresi buna yöneliktir.
Kurslar öğretmenler için de ek ders olarak azımsanamayacak bir ek gelir anlamına da geliyor. Gerçi çoğu öğretmen haftalık 30 saatlik dersten sonra hafta içi veya hafta sonu zaman ayırmaya değmez bir şey değişmez gözüyle de bakabiliyor.
Aslında öğrencinin kendi okulunda, kendisini her yönden iyi tanıyan, bilgi düzeyini bilen öğretmenlerinden  ders dışı eğitim alması öğrenci için avantaj.
Öğretmenler için de derste fırsat bulunmayan test çözme farklı kaynaklardan konuları pekiştirme adına iyi bir fırsat. Hem derse ilgisi olan eksiğini tamamlamak isteyen öğrenci kursa devam edeceği için derse alakasız kalma durumu da olmayacaktır.
Her şey güzel hoş da bu kursların, yazı başlığında olduğu gibi “Yetiştirme Ve Destekleme “olabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi lazım. Bu da okul veli öğrenci ve öğretmen sarmalından oluşmaktadır.

Okul, Öğretmene yeteri kadar desteği verir kurs ortamının verimli olması için olanak sunarsa;

Öğretmen, külfet olarak görmez elinden geleni yapar özverili olursa,

Öğrenci  -ki en önemli görev öğrenciye düşüyor-  kursları en çok kendisinin ihtiyacı olduğunu bilir, kendine bir plan program doğrultusunda hazırlar, dersi kaynatma çabalarını bir kenara bırakıp bütün ilgi ve becerisini derse verir ve okul derslerine de katkısı olacağının farkına varırsa,

Veli, Okula ve öğretmene gereken desteği verir, çocuğunu takip eder ve ders çalışma ortamını hazırlar, rehber ve sınıf rehber öğretmeni ile en az iki haftada bir okul veli öğretmen görüşmelerini aksatmaz ve en ufak bir problemde çocuğu hariç herkesi suçlamayı bırakır ise,
Meb, kurslara önem verdiği gibi öğrenci ve velileri memnun ettiği gibi öğretmenin derdini dinler öğretmenleri motive edici kararlar alırsa….
Kurslar “Yetiştirme Ve Destekleme  Kursu” olmakla kalmaz  ülkemizdeki eğitim kalitesi hiç olmazsa birkaç basamak ileri gider.
“Yetiştirme Ve Destekleme Kursları” ücretsiz olması,doküman, rehberlik, hedef ve kariyer olanaklarını okullarımıza getirmesi yönüyle büyük bir fırsat.

Herkes üzerine düşeni yapar yapılması gerekeni başkasından beklemez ve elini taşın altına koyarsa başarılar art arda gelecektir.

Yoksa hem hezimet hem vakit kaybı hem de bir nesli heba etmekten öte gitmez.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum