KAYSU ÜCRETLERİ YENİDEN Mİ HESAPLANACAK?

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, ilçe sorumluları ile bir araya gelerek, KAYSU tarifelerine yönelik toplantı yaptı. Yıldırım, tarifelerin doğru hesaplanıp hesaplanmadığının ölçülmesi için komisyon kurulacağını söyledi.

KAYSU ÜCRETLERİ YENİDEN Mİ HESAPLANACAK?
18 Aralık 2019 - 11:47
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti (KAYSÜ) tarifeleri ile ilgili, ilçe sorumluları ile bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantıya ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Fatih Öztürk de katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldırım,  toplantının, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde KAYSU ile alakalı olarak belediye başkanlarının ortak bir grup oluşturulması talebi üzerine yapıldığını söyledi. Bir komisyonun oluşturulmasının istendiğini ve bu komisyonun KAYSÜ çalışmalarında ve işlemlerinde hata yapılmasını önlemek üzere bir çalışma yapmasının istendiğini belirten Yıldırım, toplantının bu konular üzerine yapılacağını kaydetti.
Yıldırım, “Bundan sonraki çalışmalar Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı aracılığı ile bu işin bilen, bu işi yapabilirim diyen kişilerin katılımıyla oluşturulacak olan komisyon ile devam edecek. Bu komisyon 15 ilçeden gelecek olan tarifelerin doğru hesaplanıp hesaplanmadığına, gelir tarifesi ve gider tarifesini belirleyip, harcama kalemlerini çıkartıp, bu harcama kalemlerine nelerin eklenip eklenmeyeceği, sizlerin süzgecinden geçtikten sonra meclise sunmamız gerektiğini düşündük. Belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz de bu şekilde düşündü. Bir sonraki yıl alınacak rakamın ilgili kuruma gönderilmesi için komisyondan çıkan sonucun da hızlı olması lazım. Bizler iş ve işleyişler ile alakalı olarak nelerin yapılıp yapılmayacağı, tariflerle alakalı olarak bilgiler aktarılacak. Asıl konu bir ilçedeki 2 kişinin çalıştığı ofis ile bir diğer ilçedeki 2 kişinin çalıştığı ofis arasındaki ücret farkı. Oluşturulan komisyon bu soruna hızlı bir şekilde çözüm bulacak. Sadece Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı değil, ilçelerden bir ekip oluşturup bu ekibin diğer ilçelerden gelecek olan tarifeleri de hızlı bir şekilde değerlendirip sonuca ulaştırması gerek” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım’ın konuşması ardından toplantı yapılan bilgilendirme sunumu ile devam etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum