Kısa dönem erlerinin yemin töreni
Kısa dönem erlerinin yemin töreni
MANİSA İl Jandarma Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası’nda bugün temel eğitimleri biten askerlerin 368’inci kısa dönem erlerinin yemin töreni tamamlandı. Oldukça duygusal anlar yaşandı. Duygusal anların dolu olduğu bu törende askerlerin yakınları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de yer aldı.
Törende neler oldu ?
97 Kısa dönem askerlerinin yemin töreni tamamlandı. Törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Törende askerler ülkenin bölünmez ve bütünlüğünü korumak adına ve Atatürk ilke ve inkılaplarından sapmamak üzere yemin ederek ant içtiler.
Başarılı olana ödül verildi
Sonrasında yaş kütüğünde plaket çakılması sonrasında başarılı olan askerlere hediye verildi. Töreni izleyen yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Askerler ise duruşları ile çakı gibi olduklarını gösterdiler.







FACEBOOK YORUMLAR