EKMEĞİNİ AÇTIĞI PİLAVCI DÜKKANINDAN ÇIKARIYOR

Manisa’da genç kadın girişimci Hamdiye Aslan (30) 2 yıl önce seyyar satıcıdan yediği pilavdan yola çıkarak pilavcı dükkanı açmaya karar verdi. Girişimcilik kursuna katılan ve belge alan Aslan, KOSGEB desteği ile 45 Pilavcım ismiyle işyeri açtı. 2 yıldır yaptığı lezzetle pilavları müşterilerin hizmetine sunan Aslan, kadınların kendi işlerini kurmalarının önemli olduğunu söyledi.

EKMEĞİNİ AÇTIĞI PİLAVCI DÜKKANINDAN ÇIKARIYOR
12 Kasım 2020 - 11:09

Daha önce abisinin yanında esnaflık yaptığını açıklayan Aslan, kendi işini kurmak istediğinden bu işyerini açtığını ifade ederek, “Bundan 2 yıl önce seyyar pilavcıdan yediğim pilavdan yola çıkarak aklıma böyle bir dükkan açmak geldi. Manisa da sabit iş yeri haline gelmiş bir pilavcı yoktu. Abimin desteğiyle böyle bir yer düşündük. Bizimle beraber çok fazla pilav dükkanı açan oldu.  İnsanlar bir yerin tutulduğunu görünce açmak isterler. Bu da öyle oldu ama hepsi kapandı biz kaldık. Ben 2 yıldır bir şekilde bu dükkanı sürdürüyorum. İniş çıkışlarımız çok oldu. Özellikle pandemiden çok etkiledik ama bir şekilde toparladık” dedi. 
İşyerini açmadan önce KOSGEB kursuna gittiğini belirten Aslan, “Sonra böyle bir proje ile çıktım karşılarına çok beğendiler. Çünkü açtığım dönemde böyle bir iş yeri yoktu. Pilavı sadece esnaf lokantalarında bulabilirdiniz. Benim sadece pilav üzerine oldu. Hiçbir şekilde yanına bir şey daha ekleyip konsepti bozmadım. Eğer bozmuş olsaydım zaten  2 yıl devam etmezdi. Bana çok fikir veren oldu. ben kimseyi dinlemedim nasıl başladıysa öyle devam etsin istedim. Fak tefek değişiklikler tabi ki oldu ama ben bu şekilde ayakta kaldım” dedi.

 

“Kendi işinin patronu olmak çok güzel bir durum” diyen Hamdiye Aslan, “Tabi kişiliğe göre değişiyor. Kimi insanlar başkasının iş yerinde çalışarak hayat sürdürmeyi seviyor. Ben lider ruhlu bir kişiliğe sahip olduğum için emir altında çalışamam. Zamanında abimin yanında çalıştığım zaman onun söylediği tek bir kelime bile bana dokunurdu.  O yüzden bence lider ruhlu kadınların kendi iş yerlerini açmaları daha iyi. Ailem her kararımda arkamda durdu. Şuan da ablamın desteğini görüyorum. Bana çok yazanlar oluyor. İş kuracağım fakat zorlanır mıyım diye. Ben onlara biraz riskli fakat bu riski göze almalısınız şeklinde tavsiyelerim oluyor. Çünkü risk alamazsan bir şeyler kazanamazsın. Kimse bir şeylere hazırdan konmuyor. Hazır gelen şeyler de zaten tat vermez. Bütün kadınların bence kendi işini kurmaları gerekiyor. Hiçbir zaman kimsenin buyruğu altından kalmasınlar” diye konuştu. 


İş yaşamı boyunca moralini bozacak birçok olayla karşılaştığını ama mücadeleden vazgeçmediğini vurgulayan Aslan, “En yakın örnek pandemi olabilir. Her şeyin üst üste geldiği dönemler de oldu. Ama hiçbir zaman yılmadım. Benim de artık yeter dediğim zamanlar tabi ki oldu. Pes edecek duruma da geldim ama pes etmedim. Dedim ki ben bu işi kurduysam devamını da getiririm. Biz pilavın üzerine tavuk, ciğer, kavurma, nohut koyuyoruz. İsteğe göre karışık da yapabiliyoruz. İnsanlardan en çok duyduğum cümle biz evde yapıyoruz neden bu kadar güzel olmuyor. Ya da pilav sevmem deyip sürekli gelenler oldu.  Spor salonlarına çok fazla paket servislerimiz oluyor. Biz her zaman işimizdeyiz Allah herkesin gönlüne göre versin” diye ifade etti.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum