Twitter, karakter sınırını 280'e yükseltti

Mikro blog sitesi olan Twitter, İngilizce de dahil olmak üzere bugün tüm diller için 280 karaktere kadar sınırı yükseltiyor. Genişleme başlangıçta deneme amaçlı seçilen bir Twitter kullanıcısı grubuna sunuldu.

Twitter, karakter sınırını 280'e yükseltti
09 Kasım 2017 - 22:17

Medyada çıkan haberlere göre Twitter, bir aydan uzun süren testleri takiben, dünyanın dört bir yanındaki neredeyse tüm kullanıcılara yönelik 140 karakterlik tweet limitini düşürüyor.

Site için büyük bir değişiklik ve Twitter, hareketin aynı zamanda kullanıcıların daha fazla takipçi kazanmasına ve diğerleriyle daha fazla etkileşime girmesine yardımcı olacağını söyledi.

Şirket ilk kez geleneksel 140 karakterin ötesine geçmeyi planlayan Eylül ayında tartışmalı planını açıkladı ve daha uzun bir karakter sayımı sayesinde kullanıcıların düşüncelerinden daha fazla nasıl tweet yapabileceğini belirttiğini belirtti.

Şirket, ilk duyurunun yapıldığı tarihte, karakter kısıtlamalarını kullanıcılarına farklı şekilde nasıl etkilediğini belirten kararını yedekleyen verileri gösterdi.

Twitter, Japonca, Korece ve Çince gibi dillerde tweetleyenlerin, örneğin ingilizce, ispanyolca, Portekizce veya Fransızca konuşan kullanıcılar ile karşılaştırıldığında, tek bir karakterde bilgi miktarının iki katını ifade edebildiğini söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum