Tinyeli için AFAD Hızla Çalışıyor

Tinyeli için AFAD Hızla Çalışıyor
28 Mayıs 2017 - 19:09

27 Mayıs 2017 günü akşam saat 18.53’te yaşanan depremden hemen sonrasında AFAD ekipleri hemen olay yerine giderek burada çalışmalara başladı. Manisa Saruhanlı ilçesinde çalışmalarına o günden bu yana devam eden AFAD yardıma ihtiyacı olan herkese yardıma koşuyor.

Depremin ilk dakikalarından bu yana bölgede çalışmalara yardımcı olunması için de İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğün’ den 3 araç,12 personel ve 2 arama kurtarma köpeği getirilerek burada çalışmalar bu destekler sayesinde hızlandırıldı. Yapılan ilk çalışmalar sonrasında bir tarama yapıldı ve hasar alan veya yıkılan evler incelendiği zaman  Saruhanlı ve Gölmarmara İlçelerinde yer alan Kumkuyucak Mahallesinde 1 metruk binanın çöktüğü ve kimi evlerde çatlaklar oluştu. Bu çatlaklardan korkan vatandaşlar ise AFAD tarafından yardımlarla çadırlarda kalmaya, sokaklarda kalmaya başladılar. Tinyeli ve Sazoba mahallelerinde de AFAD ekipleri devreye girerek burada evlerinde çatlak oluşup da eve girmeye korkan vatandaşlara yardım etti.

Çadır desteği de geldi

Manisa AFAD Lojistik Deposundan 30 adet 16.5m2 ‘lik Aile Çadırı ve Çanakkale İl AFAD Deposunda bulunan 1 adet 112m2 ‘lik genel maksat çadırı ile depremzedelere yardım edildi.  Saruhanlı ilçesinde iletişim kanalları da tam performans açık olarak  herhangi bir ekstrem durum hakkında bilgi alınırsa diye bekletiliyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum