Gökyüzünde Gizemli Bir Cisim Görüldü

Uzay bilimcilerine göre, galaksinin başka yerlerinde, güneş sisteminde yarışan bir küçük asteroid veya kuyruklu yıldız, olasılıkla Dünya'dan gözlemlenen bu yıldızlararası ziyaretçiyi işaretleyebilir.

Gökyüzünde Gizemli Bir Cisim Görüldü
28 Ekim 2017 - 17:06

Şimdiye kadar sadece A / 2017 U1 olarak bilinen gizemli nesne, bu ayın başlarında Hawaii Üniversitesi'nde gelişmiş bir teleskop sistemi kullanan bir araştırmacı tarafından keşfedildi ve evrenin böyle bir olgu için sürekli olarak taranıyor.

Kaliforniya Pasadena'daki Jet Propulsion Laboratuarı'ndaki Dünya Nesneleri Araştırmaları Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi Merkezi'nin yöneticisi Paul Chodas "Onca yıllardır bu günü bekliyorduk" dedi.

Chodas, "Bu nesnelerin varlığı uzun zamandır teoriye dayanıyor - yıldızlar arasında gezinen ve zaman zaman güneş sistemimizden geçen asteroitler veya kuyruklu yıldızlar - ancak bu ilk tespit bu" dedi.

Çapı 400 milimetrelik bir kütle, gezegenlerin ve diğer asteroidlerin güneşin etrafında dönen eliptik düzlemin hemen üstünde bulunan Lyra takımyeri istikametinden gelen aşırı yörüngesinden dolayı bilim adamları için hızla öne çıktı.

Güneşin büyük yerçekimi tarafından güneş sistemimiz altında keskin bir dönüşe sürülmeden önce 2 Eylül'de Mercury'nin yörüngesinin hemen dışındaki o uçakta geçti. Cisim Dünya'ya en yakın olanı 14 Ekim'de yaklaşık 15 milyon mil uzaktaydı.

NASA Davide Farnocia, "Bu son derece hızlı ve böyle bir yörüngede gidiyor ki, bu cisim güneş sisteminden çıktığını ve geri gelmediğini güvenle söyleyebiliriz" dedi. Gökbilimciler, A / 2017 U1'i, güneş sistemimizde yolculuğa çıkarken teleskoplarla acilen izliyorlardı; bu veriler, nesnelerin yıldızlararası kökeni teyit etmek için kullanıp onun kompozisyonu hakkında neler öğrenebileceklerini umuyorlardı.

NASA bilim adamları, eğer nesne resmi olarak Dünya'dan türünün ilk örneği olarak kurulduysa, isim verme kurallarının Uluslararası Astronomi Birliği tarafından ortaya konması gerekeceğini söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum