45 Plakalı Araç Tarandı, 1 Ölü
Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasında yol kesen teröristleri fark edip kaçmak isteyen araca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 45 plakalı araçta hayatını kaybeden kişinin doktor olduğu ve ismini Abdullah Biroğul olduğu öğrenildi.
Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı. Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Biroğul, PKK'lıların yol kestiğini görüncü geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Biroğul, olay yerinde hayatını kaybetti.
Birol'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 acil servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi.
Kaçmaya çalışırken öldürülen Abdullah Biroğul'un doktor olduğu belirlendi. Öldürülen Birol'un Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu anlaşıldı. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen Lice İlçesi 112 Acil Servis ekipleri, araçta PKK'lıların öldürdüğü Abdullah Biroğul'un doktor olduğunu öğrenince büyük üzün yaşadı. Birol'un cenazesi olay yerinden alınarak Lice'ye götürüldü.
Doktor Birol'un Kulp'tan Diyarbakır'a özel otomobiliyle geldiği ve yol kesen PKK'lıları görünce aracıyla kaçmak istemiş, ancak açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti.







FACEBOOK YORUMLAR