19 Polis Tutuklandı
Manisa’da Merkezli dört ilde gerçekleştirilmiş Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Ypılanmasın da (FETÖ-PYD) karşı operasyon kapsamından “ByLock” kullandıkları iddia edilmiş 19 polis’te tutuklanmıştır.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tarafından devam ettirilmiş FETÖ ile PYD soruşturmalarının kapsamından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisa, Balıkesir, Kocaeli ile Bursa’da da eş zamanlı operasyonlar yapılmıştır.
17 Şubatta ise gerçekleştirilmiş olan operasyonların kapsamın da araların da meslekten ihraç edilmişlerin de bulundukları 28 emniyet Mensubu gözaltına alınmıştır. Emniyette ki işlemlerin de sonrasından adliyeye sevk edilmiş olan zanlılardan 19’u çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştır. 9 şüpheli de adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Diğer yandan ise şüphelilerin de örgütün parolalı haberleşme programı olan “ByLock” kullandıklarını anlaşılmıştır.