Amerika'daki MBA programlarının popüler olmasının 5 nedeni

Amerika'daki MBA programlarının popüler olmasının 5 nedeni
19 Nisan 2018 - 16:12

1- MBA sonrası ABD’de işe başvurma imkanı

İster danışmanlık, ister yatırım bankacılığı, ister teknoloji veya üretim sektörü olsun fark etmez, ABD’de işverenler en iyi yetenekleri bulmak için iş okullarının kapısını çalmaktadır. ABD ortalama olarak en iyi geliri elde edebileceğiniz ülkelerin başında gelmektedir.

ABD’deki 2 yıllık olan birçok MBA programı aynı zamanda staj yapma olanağı da sunmaktadır. Bu hem çalışmak istediğiniz sektöre girmek, hem de çalışmanız karşılığında iyi bir para kazanmak için mükemmel bir fırsattır.

2- Amerika’daki üniversitelerin diğer ülkelerdeki üniversitelere göre daha fazla burs vermesi

Kazandıktan sonra geri verme kültürü Amerikan üniversitelerini dünyadaki en zengin üniversitelere dönüştürmüştür. Her yıl mezunlar tarafından yapılan cömert bağışlar inanılmaz boyutlarda fonların oluşmasını sağlamaktadır. Bu fonlarda sonrasında finansal yardımlar ve burslar öğrencilere dönmektedir.

3- Kültürel çeşitlilik

Aynı Amerikan toplumunda olduğu gibi, ABD’deki MBA programları da çeşitli kültürlerin ortak potası gibidir. Kampüste akademisyenlerle olan iletişiminiz ve sosyal ortamlar birinci günden sizi sanki kendi evinizdeymiş gibi hissettireceklerdir.

4- Öğrenci dostu vize uygulamaları

Saygıdeğer bir ABD üniversitesinden kabul aldıysanız ve F1 öğrenci vizesi için belgeleri tamamladıysanız, onay süreci göreceli olarak kolaydır.

MBA programınızı tamamladıktan sonra tam zamanlı bir işe girmemiş olsanız dahi ABD’deki kalış sürenizi uzatma olanağı mevcuttur.

5- İşverenlerin çalışma izni alınması için daha fazla çaba göstermesi

Bu göreceli olarak kültürel bir durumdur. ABD’deki işverenler çalışma izninin alınması için diğer ülkelere göre (örneğin Avrupa) daha fazla çaba göstermektedirler. Bunu bir yük olarak değil fırsat olarak değerlendirip uluslararası öğrencilere ve mezunlara daha fazla destek olmaktadırlar.

 

Amerika’da Master eğitimleri hakkında bilgi almak ve başvurunuzu uzman bir ekiple gerçekleştirmek için lütfen bizimle iletişime geçiniz http://maylaabroad.com/

Mayla Abroad; yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencileri eğitim geçmişlerine, iş deneyimlerine, kariyer hedeflerine, başvuru yapmak istediği ülkenin vize koşullarına uygunluğuna göre bilinçlendirerek; bütçelerine en uygun ve kaliteli eğitim kurumlarına yerleştirmektedir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum