Soma davası bitti bitecek
Manisa’da 301 madencinin hayatını yitirdiği SOMA ilçesin de ki facia ile ilgili altısı tutuklu elli bir sanığın yargılanması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesin de sürecektir.
Davanın müdahil avukatların dan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, savcının esas hakkın da beyan beklediklerini söyleyip yarın yapılacak olan duruşmanın da geçmiş duruşmalardan farkının olmayacağını mahkemeden süre isteyen savcının esas hakkın da beyanını sunacağını yarın son beyanlar alınıp arkasından büyük olasılık ile sanık vekillerde süre isteyeceklerdir. Mahkeme süreyi kabul ederse dava bir veya iki günde sona erebilir diye açıkladı.
Dava da altısı tutuklu olmak üzere sekiz sanık için kasten adam öldürme suçundan 301 Kez 20-25 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor.