Ağaç dalı ile su buluyor
Manisa Demirci ilçesinde yaşayan Ahmet Başkonak elindeki bir ağaç dalı ile yer altı su kaynaklarını bulabiliyor.
Mansia Demirci ilçesinde hayatını sürdüren 57 yaşındaki Ahmet Başkonak henüz bilimsel olarak açıklanmamış olsa bile bir açıklaması olacak olan bir yöntem ile yer altındaki su kaynaklarını tespit etmeye çalışıyor ve bugüne kadar da oldukça başarılı olduğu söylenebilir.
Bu yöntem tamamen geleneksel bir yöntem olup çiftçiler tarafından kullanılmaktadır. Yöntemin kullanılma şekli ise Ahmet Başkonak tarafından gösterildiği gibi elindeki " V " harfine benzeyen bir ağaç dalı ile su kaynaklarını aramaya başlıyor.
20 Yaşındakyen Keşfetti
Ahmet Başkonak bu şekilde su bulabildiğini henüz 20 yaş civarlarındayken öğrendi ve ondan sonrada yapmaya devam etti. Sadece Manisa ilinde değil ülkemizdeki birçok ile giderek su arama çalışması yaptığını açıkladı. Olayın kerameti nerededir bilinmiyor ancak merak edenler için söyleyelim ki kullanılan ağaç dalı genelde dut ağaçlarından veya zeytin ağaçlarından alınan dallar oluyor.
O Söylüyor Sondaj Firmaları Çıkarıyor
Su kaynaklarını bulduktan sorna su çıkarma işlemi için de sondaj firmalarına giderek nerede su olduğunu gösteriyor ve oradan su çıkartılmaya başlanıyor. Bunu yapmakta oldukça başarılı olduğu söylenebilir.
Sondaj İşinde Olanlarda Onayladı
Sondaj firmasında çalışan İbrahim Ulukaya da bu konuda 5 yıllık tecrübesi ile Ahmet Başkonak tarafından söylenen yere sondaj attığını ve orada suya ulaştıklarını belirtti.