MANİSA'DA KADINLARA YEMEK KURSU

El lezzetini arttırmak, farklı geleneksel yemekler öğrenmek isteyen hanımlar, Yunusemre Belediyesi Tevfikiye Hanımlar Lokali’nde açılan yemek kursuna yoğun ilgi gösteriyor.

MANİSA'DA KADINLARA YEMEK KURSU
04 Kasım 2018 - 16:31

Yunusemre Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Tevfikiye Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursları farklı bir kursa ev sahipliği yapıyor. El lezzetini geliştirmek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerini daha iyi yapmak isteyen hanımlar ev yemekleri kursuna rağbet ediyor. Yunusemre İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen kursa 32 kursiyer katılıyor. Yiyeceklerin besin değerleri, saklanma koşullar, pişirme şekilleri ve Türk mutfağına dair pek çok konunun yer aldığı kursu tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Nazan Ercan, kursa ilişkin yaptığı açıklamada, kursa olan ilgiden oldukça memnun olduğunu belirtti. Ercan yaptığı açıklamada, “Burada yalnızca nasıl yemek yapılacağı değil, yemek yapılacak olan malzemelerin satın alınması, saklanması ve pişirme koşulları gibi pek çok önemli konuda kursiyerlerimizi bilgilendiriyoruz. Kursumuza olan ilgiden memnunuz. Sabah ve öğlen grubu olmak üzere 32 kursiyerlerimize haftanın 5 günü kurs veriyoruz” dedi.

 

Kurs ile yeni lezzetler öğrendiklerini belirten kursiyerler ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

 

Fatma Şencel: “Yıllardır çalıştığım için yemek yapma fırsatı bulamıyordum. Bu kursa katılıp yemek yapmanın püf noktalarını öğrendim. Başta Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi olmak üzere bu fırsatı bize sunan herkese teşekkür ederim”

 

Belkıs Üstel: “Bir ev hanımı olarak yemek yapmayı seviyorum. Kendimi daha da geliştirmek amacıyla bu kursa katıldım. Türk mutfağına ve yiyeceklere dair çok faydalı bilgiler öğreniyoruz.” 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum