Kurbanlık alışverişleri başladı

Kurbanlık alışverişleri başladı
17 Ağustos 2017 - 16:22

Kurbanlık alışverişleri başladı

Bayram gününden önce kurbanlarını almak isteyenler şimdiden kurban telaşına düştüler. Kurban pazarları ise şimdiden kurbanlıklar ile doldu. Erkenden alındığı zaman daha düşük ücretlere alınabilecek olan kurbanlıklar kurban bayramı bitmeye yakın son günlerinde de alındığı zaman daha uygun fiyatlara alınabiliyor.

1 ton ağırlığında

Elbette yine kurban pazarlarında gözde hayvanlar olacaktır. Manisa ilinde de otomobil parasına bir kurban satılıyor. Ceylan adındaki kurbanlık tam 1 ton ağırlığında olup  değeri ise 17.500 TL olarak belirlendi. Bu fiyattan satışa çıkarılan kurban oldukça dikkat çekiyor. Talep edilen fiyat bu ancak pazarlık olabileceğini de belirten bu kurbanlığın satıcısı alıcıları bekliyor.  Fiyatlar konusunda ise satıcılar geçen seneyle aynı olduğunu belirtti.

Fiyatlar

 Geçen sene aynı danayı 8 bin TL fiyatında satarken bu senede 8 bin TL’ye sattıklarını açıkladılar. Küçükbaş düşünenler ise en düşük fiyatlısının 800 TL en yüksek olanı ise 1.300 TL olarak açıkladı. Küçükbaş kurbanlık satıcıları tarafından verilen bu rakamlar Manisa halkına bilgi olabilir.  

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum